Blog Apiz2u
Blog Petua dan Produk Perniagaan Internet dan Dunia Guaman

Archive for February 2008

KEJAYAAN atau SUCCESS???

February 26 , 2008

Apakah makna KEJAYAAN atau SUCCESS bagi anda? Ye anda akan jawab ianya subjektif kerana ia bergantung pada camner seseorang itu menilai makna kejayaan. Tapi yang penting ianya begitu diinginkan oleh semua orang. Yelah sapa tak nak berjaya contohnya berjaya dalam karier, berjaya dalam hidup, berjaya dalam peperiksaan, berjaya dalam percintaan. Bila kita nak atau mahu […]

Panduan yang perlu anda ketahui

February 24 , 2008

Saya ingin sembang pasal topik perniagaan internet khusus untuk newbies mcm saya ni pada kali ni. Kalau anda lihat di bahagian kanan/right sidebar blog saya ni, anda akan lihat button mengenai Kempen Celik Internet dengan mengatakan “Kami benci Skim Cepat Kaya dan Pelaburan haram”. Inilah yang perkara yang patut kita semua tau dahulu sebelum menceburi […]

Magpic-Gambar saya di Majalah Time?

February 22 , 2008

Alangkah bagus dan bangganya kalau gambar saya memang dimuatkan di Majalah Time, apatah lagi di muka depan! Anda pun tentu teringin kan? Tengah saya melayari internet tadi, saya terjumpa satu website untuk upload gambar kita untuk jadi cover majalah-majalah terkenal, so saya pun nak give it a try.so inilah hasilnya, not bad.Bile plak malaysia nak […]

Dunia Guaman

February 16 , 2008

Ye, mungkin anda telah membaca post dan soalan saya sebelum ni. Jawapannya adalah ye dan juga tidak. Macam mana ni yek, ye dan tidak? Biasalah kalau namanya cerita/drama/filem, dah tentu ianya akan dibuat untuk menjadi lebih dramatik. Jadi apabila kita tengok cerita tu, mesti kita akan rasa tertarik. Macam contoh siri CSI kat tv tu, […]

Realiti Dunia Guaman.Mcm Citer ni ker?

February 14 , 2008

Anda pernah tengok citer ni? Kalau pernah, sekarang citer ni dah habis dah untuk season 1, 13 episod. Kalau yang tak pernah tengok, citer Sadiq & Co ni ditayangkan kat NTV7 pada setiap Jumaat, 8.30 mlm. Ni teaser citer ni sebelum ia ditayangkan kat NTV7 Berbalik pada soalan saya di atas atau tajuk post ni, […]